söndag 18 december 2011

Kanel, ansjovis och fetaost...

...vad har de för gemensam nämnare?
Jo, de är smaksättare på julens köttbullar.
Min man gjorde smeten och jag rullade dem, 240 stycken.
När vi gör köttsmeten improviserar vi en del från år till år.
I år provade vi att ha i ett par msk. gräddfil i stället för grädde.
För den som vill prova.

Blanda:
6 hg nötfärs med en fetthalt på 10 eller 15%
2 hg bandfärs eller fläskfärs
1 ägg
2 msk gräddfil
1 liten finhackad gul lök
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar.

Smaksätt med 1 msk kanel
eller 1 litet pkt sönder smulad fetaost
eller 1 burk med finhackad ansjovis.

Och det bästa av allt jag steker dem i ugnen i 300 grader och grill.
3 + 1 min högst upp i ugnenen.
Jag vänder dem en gång efter 3 min.

Lycka till Ullan.

Inga kommentarer: